Nu in de salon de After Summer Treatments. Lees hier er alles over!


Wat is harsen?

De haartjes worden met wortel en haarzakje verwijderd. Dit kan vanaf 2 mm. Het is niet helemaal pijnloos maar minder pijnlijk dan men van te voren verwacht. U zult merken: hoe vaker u harst hoe minder pijnlijk. Dit komt omdat de haartjes dunner en zachter terug komen! Uiteindelijk zal bij regelmatig harsen de haargroei verminderen maar zal niet helemaal verdwijnen. Na het harsen kunt u 3 tot zes weken genieten van het resultaat.

De haarfollikels doorlopen een cyclus: geen enkel haartje groeit gelijk. Ze groeien, vallen uit of zijn in rustfase. Het kan dus voorkomen dat u na het harsen binnen enkele dagen weer haartjes voelt. Deze haartjes zijn nog niet geharst, maar zaten nog net onder de huid. Daarom is het verstandig om na de eerste keer harsen dit binnen drie weken te herhalen. Hierna kunt u harsen om de zes weken. In de zomer groeien de haartjes wel sneller dan in de winter.

Hoe werkt harsen?

Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en gedroogd. Er wordt warme honinghars aangebracht. Eerst word getest door de schoonheidsspecialiste of het niet te warm is voor u. De hars wordt aangebracht via een roller of een spatel (ligt aan de plaats waar wordt geharst). Vervolgens wordt de huid afgedekt met een strip. Deze strip deze wordt aangewreven zodat de haren goed opgepakt worden. Met een snelle beweging wordt de strip zo dicht mogelijk langs uw huid verwijderd. Zodra het harsen klaar is wordt er een heerlijk zachte amandelolie aangebracht. Dit om eventuele hars resten te verwijderen, deze olie kalmeert en voedt tevens de huid.

Tips:

Na de treatment tot 48 uur:

  • De huid kan rood en wat geïrriteerd zijn, niet krabben of wrijven,
  • gebruik 48 uur lang geen deodorant,
  • Draag geen strakke kleding: dit voorkomt ingroeiende haren na het harsen,
  • Draag geen panty’s,
  • Geen synthetische kleding,
  • Ga niet in de zon liggen, gebruik altijd zonnecrème met een goede beschermingsfactor om verkleuring van pigment te voorkomen,
  • Gebruik geen sauna, zonnebank of andere warmte/ hitte bronnen,
  • Gebruik geen bodylotion en-/ of body crèmes.

Voorafgaand aan de treatment:

  • Zorg dat de huid schoon is: gebruik eventueel een scrub crème zonder olie,
  • Gebruik geen bodylotion, olie of crème,

Scheer de haartjes niet af, vanaf 3 weken voor een treatment. De haartjes moeten minimaal 0,5 cm lang zijn.

Prijzen van harsen

* U dient de onderstaande behandelingen bij de afspraak te melden

Behandeling Incl. Treatment Excl. Treatment
Harsen Bovenlip € 8,50 € 12,50
Harsen Kin € 8,50 € 12,50
Harsen Bovenlip & Kin € 16,00 € 25,00
Harsen Oksel € 22,00 € 25,00
Harsen Onderbenen & Knieën € 30,00 € 40,00